¡Pide presupuesto gratis!

  Accepto la política de privacitat i les CG

  L’estiu és, per a la majoria, temps de vacances i tranquil·litat. Es modifiquen els horaris, es canvien els hàbits i gaudim de moltes de les activitats a l’aire lliure que hem trobat a faltar a l’hivern. No obstant això, no hem de confondre relaxació amb deixadesa.

  El llenguatge, igual que Okodia, no tanca per vacances. El pas d’informació entre dues llengües, és a dir, la traducció, no descansa. És més, en l’àmbit turístic és indispensable. Tanmateix, sembla que molts hotels, restaurants, parcs temàtics i fins i tot ajuntaments recorren al nostre estimat Google translate per cobrir aquest servei lingüístic. Lamentablement, és habitual trobar les aberracions produïdes per aquesta eina en tríptics d’oficines de turisme o en el cartell de les normes de la piscina municipal. I, sí, segur que hi ha un sector de la població a qui aquesta situació no li sembla gens preocupant, però segurament es tracta de les mateixes persones que mengen pipes al carrer i tiren les closques a terra o segueixen el Kiko Rivera a Twitter.

  [Sharer]

  La qualitat ha d’existir i s’ha d’exigir a qualsevol àmbit per respectar el llenguatge i per no perdre matisos pel camí. En aquest sentit, un producte molt perjudicat en l’àmbit turístic és la traducció del menú dels restaurants. Què deu pensar el comensal que vol demanar postres i troba que una de les opcions és Honey and killed? Segurament la seva percepció de la cultura d’arribada es veurà lleugerament distorsionada com a mínim. O el turista que descobreix un entrant desconegut anomenat Gaspatxo del qual no apareix ni una breu descripció a la carta? Aquí se li estarà privant de les delícies d’un dels plats estrella de la gastronomia local.

  De la mateixa manera que cuidem el benestar general dels clients, hem de tractar els serveis lingüístics a l’època estival. No s’hi valen les excuses: a l’estiu el llenguatge també és viu i hi agències de traducció disposades a cobrir aquestes necessitats.

  ca