L’agència de traducció Okodia reforça aquest any el compromís amb l’àmbit sanitari i amb la investigació. I ho fa mitjançant un acord de col·laboració i patrocini subscrit amb FundAME, la Fundació Atrofia Muscular Espinal.

A través d’aquest acord, Okodia patrocinarà el Butlletí de la Xarxa d’Especialistes que envia periòdicament FundAME a especialistes dins de l’equip multidisciplinari que atén pacients amb atròfia muscular espinal. Entre ells hi ha neuròlegs, neuropediatres, genetistes, metges rehabilitadors, pneumòlegs, gastroenteròlegs, fisioterapeutes, ortopediatres, cardiòlegs, pediatres, metges de família, terapeutes ocupacionals, nutricionistes i logopedes.

Els objectius principals de la Xarxa d’Especialistes de FundAME són difondre informació clínica, científica i contextual sobre l’AME. El butlletí acosta l’actualitat de l’AME a tots els integrants de la xarxa, imprescindible en una patologia els estàndards de cura i tractament de la qual estan en evolució constant. D’aquesta manera també enforteix el vincle amb les persones afectades per l’atròfia muscular espinal.

El CEO d’Okodia, Luis Rodríguez, ha mostrat la seva satisfacció per l’acord aconseguit entre les dues entitats i ha expressat el seu suport a tots els professionals que “investiguen sobre aquesta malaltia rara i treballen per millorar la vida de les persones amb atròfia muscular espinal i les seves famílies”.

Una malaltia rara

L’atròfia muscular espinal és una malaltia rara, molt greu i neurodegenerativa. Debilita progressivament la musculatura i pot provocar des de dificultats per sostenir el cap, mantenir-se assegut, gatejar, posar-se dret o caminar, fins a impactar en funcions vitals com ara empassar o respirar. L’esperança de vida sense tractament en un 60 % dels casos és de dos anys des del naixement.

FundAME és una organització sense ànim de lucre constituïda el 2005 per familiars i afectats d’atròfia muscular espinal (AME) amb la finalitat de trobar una cura definitiva per a aquesta malaltia.

La seva tasca consisteix a millorar la vida de les persones amb AME i les seves famílies, mitjançant l’accés òptim, la investigació i el suport a les famílies. La fundació treballa per aconseguir la incorporació de totes les persones amb AME als millors tractaments, les cures òptimes que necessiten, els assaigs clínics i la implantació a escala nacional del cribratge neonatal, que salva vides. A més, impulsa projectes nacionals i internacionals, fomenta el coneixement sobre la patologia a Espanya i gestiona el Registre Nacional de Pacients AME.

 Compromís social

L’empresa de traducció, amb seus a Barcelona, Madrid, Londres, Lisboa, Roma i París, recolza des dels inicis les causes socials i esportives. De fet, compta amb Okngo, un projecte social i sense ànim de lucre, a través del qual col·labora amb ONG traduint de manera altruista els seus projectes socials.

A més del patrocini del butlletí de la Xarxa d’Especialistes de FundAME, Okodia ha patrocinat anteriorment esportistes d’elit com Saúl Craviotto i Violeta Feliciano, i equips de futbol com ara la secció Genuine del C.D. Leganès o equips de futbol sala com el Graccurris F.S.

Traduccions especialitzades d’Okodia

Okodia està formada per un equip de professionals altament qualificats i amb una àmplia experiència en traducció, interpretació i localització. A més d’això, l’empresa disposa de diferents divisions especialitzades.

D’una banda, aglutina les traduccions mèdiques sota la marca Okomeds; les traduccions jurades, sota el paraigua de Iuratum; les traduccions jurídiques les fa a través de Kelsen & Hart; les de cosmètica, a través d’Okosmetics; les interpretacions mitjançant Oqodia i disposa d’un projecte social i sense ànim de lucre, Okngo, a través del qual els traductors professionals duen a terme accions solidàries ajudant ONG amb els seus projectes. 

Rocío González

Autor Rocío González

More posts by Rocío González
Necessites un pressupost de traducció?
Contacta'ns ara a través d'aquest formulari i t'enviarem, al més aviat possible, el teu pressupost de traducció professional sense cap compromís.