Segur que molts de vosaltres alguna vegada heu apel·lat al sentit de l’orientació, ja sigui per trobar una adreça o per intentar no perdre-us tot passejant pel camp. Aquest sentit a què habitualment al·ludim en casos molt concrets o situacions extremes forma part del dia a dia d’una de les project manager de Okodia, Violeta Feliciano. És esportista d’elit en Orientació i ja ha aconseguit guardons nacionals i internacionals molt importants. En el nostre grup traductor volem ajudar-la a seguir aconseguint metes, per la qual cosa promocionarem la seva activitat esportiva. 🙂 Us la presentem!

1- Quan vas decidir començar a competir en Orientació?

L’orientació sempre ha estat la meva passió i li he dedicat tot el temps lliure que he tingut i he pogut. L’orientació ha marcat d’alguna manera totes les meves decisions i, per a mi, sempre ha estat el meu estil de vida: entrenar cada dia, competir la majoria de caps de setmana, viatjar per tot el món… Em va encantar des del primer dia.

2- Com ha canviat la teva percepció d’aquest esport des que vas començar a practicar-lo? 

Al principi m’ho prenia com un joc. Quan vaig passar a categories més altes com la Júnior o l’Absoluta o Elit, la cosa es va posar una mica més seriosa i vaig decidir que volia entrenar i competir per classificar-me amb la selecció espanyola i assistir a mundials i europeus. És un esport igual de competitiu que altres.

3- Com t’entrenes?

Els entrenaments són principalment físics, s’assemblen molt al que pot entrenar un corredor de fons o de trail. Però a més, nosaltres intentem entrenar també la part tècnica amb mapa un cop a la setmana per polir tècniques d’orientació i guanyar velocitat en la lectura de mapa.

5- Què suposa per a tu que Okodia hagi decidit patrocinar-te?

La veritat és que no puc estar més agraïda. Sé que l’orientació no és esport amb gaire visibilitat i que Okodia vulgui ajudar-me malgrat això, demostra que és una empresa amb molta ètica moral i amb uns valors exemplars.

6- Quina relació podem trobar entre l’Orientació i els idiomes? 

Crec que la part mental té moltes similituds. Quan aprenem o parlem una llengua que no és la nostra materna, el nostre cervell ha de pensar el doble i crear connexions per trobar les paraules o expressions més adequades dins del nostre propi vocabulari. En orientació no correm mentre pensem en paraules, però sí que estem identificant símbols i colors quan llegim el mapa, a més de pensar i triar les millors rutes. Diguem que també creem connexions al cap per poder avançar en cada punt del recorregut, i tot això mentre correm a un ritme alt, la part mental i la concentració tenen un paper molt important.

7- Quins són els teus propers reptes?

La temporada va començar en breu i tinc la primera lliga nacional a Àvila a mitjans de febrer. Hi ha unes 8 o 9 lligues nacionals a l’any i algunes són classificatòries per entrar a la selecció espanyola i poder assistir al Mundial de distància Sprint que se celebra a Dinamarca al juliol. Així doncs, classificar-me és un dels meus objectius.

 

 

 

Marketing

Autor Marketing

More posts by Marketing
Necessites un pressupost de traducció?
Contacta'ns ara a través d'aquest formulari i t'enviarem, al més aviat possible, el teu pressupost de traducció professional sense cap compromís.