Definim una llengua com un sistema de signes que una comunitat fa servir per comunicar-se oralment o per escrit. Actualment hi ha prop de 7000 idiomes que es parlen de manera activa a tot el món, cadascun amb les seves particularitats. Evidentment no podem parlar de tots, però sí t’explicarem aquells que més ens han cridat l’atenció.

[Sharer]
  • Al Vaticà pots seleccionar el llatí com a idioma per fer gestions amb els caixers automàtics. Potser és una llengua extinta, però el Banc Vaticà la sap llarga.
  • Des del segle XVII s’han creat més de 200 llengües artificials. L’esperanto és potser la més emprada (s’estima que prop de 2 milions de persones al món el parlen), però n’hi ha moltes altres i molt variades, com ara el furbish (idioma de la joguina Furby) o el klingon (que es parla a l’univers d’Star Trek).
  • Aproximadament cada dues setmanes s’extingeix una llengua en el món.
  • Després de la Bíblia, Pinotxo és el llibre més traduït, disponible en més de 260 idiomes. La Declaració Universal de Drets Humans és el document més traduït.
  • Papua Nova Guinea és el país del món on es parlen més llengües. Té només tres idiomes oficials (l’anglès, el crioll i l’hiri motu), però se’n parlen més de 800. Sud-àfrica és el país amb més llengües oficials, 11.
  •  El basc és l’únic idioma europeu que ni prové del llatí, ni pertany la família indoeuropea. Es considera una de les llengües aïllades, és a dir, una llengua naturalper la qual no s’ha provat cap parentiu amb una altra llengua viva o morta.
  •  Hi ha 13 maneres de pronunciar el so “o” en francès i 9 maneres de pronunciar la terminació “ough” en anglès.
  • El castellà és idioma oficial a països dels 5 continents (sí, fins i tot a Oceania, perquè és l’idioma oficial de l’illa de Pasqua).

Amb més de 7000 idiomes hi ha curiositats a dojo, segur que en sabeu alguna més que podeu compartir amb nosaltres!

Necessites un pressupost de traducció?
Contacta'ns ara a través d'aquest formulari i t'enviarem, al més aviat possible, el teu pressupost de traducció professional sense cap compromís.