Demana pressupost gratuït!

  Accepto la política de privacitat i les CG

  Fem la prova: Quina és la primera paraula que et ve a la ment si dic Itàlia? Què passa si dic Espanya? Què passa si dic Alemanya? La seqüència hauria de ser més o menys això: pizza, festa, puntualitat. És inútil negar-ho: a tots ens influeixen els estereotips quan parlem de països que no són els nostres. Per descomptat, les idees que ens hem fet són generals i sovint incorrectes, però és cert que cada país es distingeix dels altres per algunes peculiaritats.

  Gestos

  Considerant aquests tres països, en termes de gestos i llenguatge corporal, Itàlia i Alemanya són els dos extrems, mentre que Espanya és el terme mitjà. Imaginat que un amic italià texplica el que va fer ahir: segurament te limagines imitant els gestos que va fer durant el dia o que expressen els estats dànim que va sentir, tant que semblarà que tu també hi eres.

  En la mateixa situació, probablement un alemany podria explicar-ho tot assegut a taula, bevent-se una cervesa lentament, sense posar massa èmfasi en la història.

  En canvi, el teu amic espanyol sabria com involucrar-te amb lentonació de les oracions i acompanyar les seves paraules amb gestos, però sense arribar a escenificar-ho tot tant com litalià.

  Salutacions

  Entre la informalitat extrema dels espanyols i la formalitat extrema dels alemanys, els italians estan en una posició intermèdia pel que fa a les salutacions. Els italians saben mantenir les distàncies correctes quan el context ho requereix. En els tres països considerats, encara hi ha certes regles no especificades pel que fa a la forma de saludar i presentar-se, depenent del grau de formalitat de la situació i el sexe de les persones que es coneixen per primera vegada o se saluden.

  A Alemanya predomina l’encaixada de mans en les presentacions formals, mentre que a Espanya, si és entre un home i una dona, es permeten els dos petons.

  Puntualitat

  Aquí tenim lestereotip típic associat amb Alemanya: la puntualitat! És cert, els alemanys són molt puntuals i precisos, no els agrada que els facin esperar. La demora es veu com una falta de respecte. A Itàlia, per exemple, són molt més flexibles i es tolera un retard duns 15-20 minuts. No obstant això, els espanyols són capaços darribar a aparèixer fins i tot una hora després del que sha acordat. Sempre hi ha excepcions, és clar, però habitualment passa així.

   

  Marketing

  Autor Marketing

  More posts by Marketing