Segur que algun cop has anat a l’estranger i t’ha sorprès la traducció dels noms d’alguns carrers. Això és perquè no t’has fixat bé en els noms dels carrers espanyols! T’expliquem quins són els noms més curiosos dels carrers del país. 

Madrid, una infinitat de noms curiosos 

Carrer del Pepino Verde, del Caracol Renqueante, de la Lechuga, del Conejo Cojo… segur que si has llegit les aventures de Mortadel·lo i Filemó, sabràs que hi apareix una infinitat de noms curiosos de carrers.Però la realitat sempre supera la ficció. 

Resulta que a Madrid sí que hi ha carrers de noms ben curiosos. Carrer de la Lechuga, de la Pasa, de la Fantasía, de La Cenicienta, Sal si puedes, ACDC… La col·lecció és infinita i no es limita pas a Madrid: a totes les ciutats, pobles i viles del món trobem noms curiosos i divertits en què la traducció els fa encara més peculiars. 

Els noms de carrer més curiosos

Carrer de Cristo de la Repolla. Cifuentes (Guadalajara).
Un nom curiós com pocs, oi? Trobem aquest carrer curt de només 10 números passejant per Cifuentes, un poblet de Guadalajara.

La història (real o novel·lada) no té pèrdua: sembla ser que un captaire va trucar demanant almoina en una casa benestant d’aquest carrer. El va atendre una dona gran senyora que, quan va veure la fam que passava el pobre home, li va regalar una gallineta, una polla.

El captaire, superagraït, va tornar a la casa a l’endemà i va deixar a les portes de la casa dues polletes (re-polla) i, perquè els fer companyia, un crucifix de fusta. I així, de sobte, “va néixer” un nou Crist: el de la Repolla.


Carrer de Tintín y Milú. Madrid.
Ideal per als aficionats al bon còmic. Aquesta petita via madrilenya és al poble de Barajas (sí, a Barajas hi ha un poble), al barri d’Alameda de Osuna. L’origen d’aquest carrer no és tan bonic com el de l’exemple anterior. Va ser una proposta afortunada d’un regidor aficionat a les vinyetes de l’increïble Hergé. Per una vegada, i sense que serveixi de precedent, un polític va tenir una idea brillant. 😉


Carrer Tantarantana. Barcelona.
Situada al més que conegut barri de la Ribera, sembla que el carrer Tantarantana va rebre aquest nom tan curiós per un dels seus fills il·lustres: un pregoner del segle XVIII. Aquest home —de qui en desconeixem el nom— era famós pel ritme de les seves “tantarantanes” de tambor i trompeta quan reclamava atenció per llegir les notícies oficials. No sé si potser un dels carrers veïns rebrà el nom de carrer Taps… no seria mala idea.

 
Carrer de la Corrida. Gijón.
Gijón, ben coneguda per la seva afició al cinema i la sidra, acull un carrer amb un nom no apte per als mal pensats: el carrer de la Corrida. L’origen del nom d’aquesta concorreguda via de vianants no està demostrat ni documentat, però una de les llegendes diu que el corriment d’uns edificis provocar que el carrer s’eixamplés de la nit al dia. Altres llegendes sobre l’origen d’aquest nom no són tan benignes, és clar. 😉


Avinguda Súper Mario Bros Saragossa.
La capital aragonesa és la “culpable” de batejar una de les seves vies amb el nom del lampista virtual més famós del món: Súper Mario. La idea d’aquest nom tan curiós va sorgir, mai millor dit, en un concurs d’idees. L’any 2008 els futurs veïns de la urbanització en construcció “Arcosur” van decidir triar el nom dels seus carrers d’una forma creativa i sembla que hi havia molts veïns aficionats als videojocs. La cerimònia d’inauguració de l’avinguda Súper Mario Bros va ser digna de veure: centenars de veïns amb peto i mostatxo postís victorejant una estàtua del seu heroi vestit de baturro. Com veus, la realitat sempre supera la ficció.

I tu, coneixes cap altre carrer curiós? Nhi ha centenars 🙂
Atreveix-te i deixans el teu comentari!

Rocío González

Autor Rocío González

More posts by Rocío González
Necessites un pressupost de traducció?
Contacta'ns ara a través d'aquest formulari i t'enviarem, al més aviat possible, el teu pressupost de traducció professional sense cap compromís.