Quina és la paraula més llarga de l’espanyol? I de l’anglès? Hi ha alguna paraula al món que destaqui sobre totes les altres? Segur que alguna vegada t’has fet alguna d’aquestes preguntes i pot ser que encara no hagis trobat la resposta adequada. A Okodia – Grup traductor ens encanta parlar de curiositats i, per això, hem preparat un article especial per explicar-te més coses sobre les paraules més llargues del món.

La paraula més llarga és anglesa

Quantes lletres diries que té la paraula més llarga del món? Si 20 et semblen massa, millor que seguis un momentet. Resulta que la paraula més llarga del món té 189 819 lletres. Hi ha qui creu que per llargada, s’hauria de tractar d’una paraula alemanya, però ni de bon tros. La paraula més llarga de el món és anglesa i té a veure amb la ciència. Es tracta d’una proteïna. Per evitar problemes a l’hora de pronunciar-la, els experts se solen referir a ella com “titin”.

Després d’aquesta parauleta, potser que et sabrà a poc saber que la segona paraula més llarga del món té 130 lletres. En aquest cas és sueca i fa al·lusió a l’artilleria d’aquest país. Vols saber quina paraula és? Aquí va: “Nodöstersjökustartilleriflygspaningssimulatoranläggningsmaterielunderhallsuppföljningssystemdiskussionsinläggsförberedelsearbeten”. Series capaç de pronunciar-la? 😉

En tercera posició en el rànquing se situa Nova Zelanda. La paraula més llarga que tenen en aquest país té 85 lletres.Es tracta de “Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu” (prova de pronunciar-la si t’atreveixes). És un terme molt específic que es refereix a un turó que se situa a l’illa del Nord, però a la qual se li dona un significat força poètic i mitològic.

Quines són les paraules més llargues de l’espanyol i el català?

A Espanya no ens escapem de la classificació de les paraules més llargues del món. També tenim paraules que són una mica complicades de pronunciar pel gran nombre de lletres que les componen, encara que, és clar, no arribem a les 189 819 lletres de la paraula més llarga del món.

Les paraules més llargues de l’espanyol són “electroencefalografista”, amb 23 lletres, i “esternocleidomastoideo”, amb 22. Les dues recollides per la Real Academia Española de la Lengua. Com sol ser habitual, és curiós que les paraules més llargues d’alguns idiomes, com ara l’espanyol, tinguin a veure amb la medicina.

En català, les tres paraules més llargues tenen 22 lletres i corresponen a l’àmbit polític i químic. Són: “anticonstitucionalment”, “tetrabromofluoresceïna” (un colorant emprat en cosmètica, per tenyir llana, seda o paper) i “tetraclorobenzoquinona” (una solució antioxidant).

Va, et retem a buscar altres paraules que també siguin llargues en altres idiomes i ens ho expliquis.

 

 

Rocío González

Autor Rocío González

More posts by Rocío González
Necessites un pressupost de traducció?
Contacta'ns ara a través d'aquest formulari i t'enviarem, al més aviat possible, el teu pressupost de traducció professional sense cap compromís.