Hi ha molts idiomes fascinants al món, però el xinès és, sens dubte, un dels que més ens criden l’atenció. Potser perquè fora del seu àmbit d’actuació no és una llengua que s’estudiï de manera habitual als centres educatius, sinó que és més minoritari. Sabies que hi ha paraules d’origen xinès que també es fan servir en català? Segueix llegint per descobrir quines són!

Ho creguis o no, Espanya i la Xina estan més unides del que penses. De fet, les relacions entre països en la història han donat lloc a que moltes paraules d’origen xinès hagin acabat dins del nostre diccionari. Alguns termes segur que ni t’imagines que tenen una certa semblança amb el xinès.

Termes d’origen asiàtic

Entre els vocables d’origen asiàtic es troba la paraula “xarol”. Aquesta paraula que segur fas servir per denominar un calçat amb brillantor, alguna cosa amb vernís perquè no s’esquerdi, etc. prové del portuguès “charão” que, al seu torn, ve del xinès “chat liao”. Oi que no t’ho imaginaves? Doncs encara n’hi ha més!

Potser sí que t’imaginaves que la mandarina tindria cert origen xinès, per allò del “xinès mandarí”. Doncs bé, també té el seu germen a la Xina. A més, és una fruita que en realitat va néixer a l’Orient, així doncs, amb més raó, encara que ja s’hagi estès i es produeixi en diferents zones. Abans es creia que aquesta paraula provenia dels vocables “mandaren” o “mandairin”. No obstant això, una llegenda xinesa diu que un Déu va introduir l’esperma en una poma perquè s’originés la mandarina. D’aquí que fos una fruita que signifiqués virilitat i fertilitat en els homes xinesos.

Se t’ha passat pel cap pensar que la paraula “te” provingui també del xinès? Segurament no, però aquí estem per aclarir-ho. Aquesta paraula, d’origen xinès, és una de les infusions més begudes a tot el planeta des de temps immemorials.

Hi ha moltes més paraules en el nostre vocabulari d’origen xinès. Es tracta d’un idioma complex que requereix de traductors professionals que puguin fer una feina perfecta quan cal traduir qualsevol text.

 

Marketing

Autor Marketing

More posts by Marketing
Necessites un pressupost de traducció?
Contacta'ns ara a través d'aquest formulari i t'enviarem, al més aviat possible, el teu pressupost de traducció professional sense cap compromís.