Demana pressupost gratuït!

  Accepto la política de privacitat i les CG

  S’estima que hi ha 7.000 idiomes al món, des del xinès mandarí —que parlen gairebé mil milions de persones de forma nativa— fins a més de 200 idiomes artificials, com l’èlfic, parlat només pels (imaginaris) elfs de la saga d’El senyor dels anells i els seus grans seguidors. No obstant això, aquesta no és l’única cosa increïble que envolta el món dels idiomes. N’hi ha moltes més. I et sorprendran. Segueix llegint per descobrir-les!

  Cada lletra compta

  Els angloparlants saben que el seu alfabet té 26 lletres, però és possible que no s’adonin que no és un alfabet estàndard que es pugui extrapolar a d’altres llengües.Rotokas, un idioma que es parla a Papua Nova Guinea, té només 11 lletres, la qual cosa el converteix en l’alfabet més curt de la Terra. I quin és l’alfabet més llarg de la història? Doncs el khmer, l’idioma parlat a Cambodja, que té 74 lletres.

  No per molt “caràcter” saps més una llengua

  El xinès té 50.000 caràcters, de manera que quan un l’estudia, ha de tenir una memòria prodigiosa. Si ets un dels qui l’estudia avui en dia, no t’amoïnis, hi ha moltes persones que, com tu, intenten acudir a regles mnemotècniques. I és que per poder llegir un diari, “només” et caldrà saber 2000 caràcters. Res, oi?

  Quin idioma va ser el primer?

  La pregunta de quin és l’idioma més antic de el món és difícil de respondre. Per saber-ho cal tenir en compte els idiomes parlats i les cultures amb tradicions exclusivament orals. No obstant això, els idiomes més antics que compten amb registres escrits són l’hebreu, el sànscrit, el sumeri i el basc.

  Lingüistes creatius

  Diuen que en la creativitat rau el poder d’un idioma, però de vegades més val no recórrer a aquesta creativitat. Des del segle XVII s’han creat més de 200 llenguatges artificials. Molts els van idear filòsofs per usar-los entre ells, encara que els llenguatges artificials d’avui dia (com l’èlfic, el klingon, el na’vi i el dothraki) s’han creat per la cultura popular.

  Hora de rimar!

  T’agrada la poesia? A nosaltres ens encanta! Malgrat que, de vegades, reconeixem que fer rimes és una mica complex en determinats idiomes. E és la lletra i la vocal més comuna en anglès i R és la consonant més emprada. No obstant això, hi ha més paraules que comencen amb la lletra S. Una cosa especialment divertit de l’anglès és la seva llarga llista de paraules que no rimen amb cap altra. Per exemple paraules com silver (plata), angel (àngel), husband (marit) o ​​wolf (llop) tenen rimes certament complexes. Afortunat és aquell poeta que trobi paraules adequades que hi rimin!

  Rocío González

  Autor Rocío González

  Més entrades de. Rocío González

  Si vols traduir les teves campanyes de comunicació...

  TENIM UN REGAL PER A TU

  En fer clic en l'enllaç acceptes la nota legal, política de privacitat i condicions generals