Demana pressupost gratuït!

  Accepto la política de privacitat i les CG

  Sabies que hi ha més de 7000 idiomes a tot el món? Per tant, no és sorprenent que la indústria de serveis de traducció continuï creixent a un ritme accelerat. Però per què aturar-nos en una sola dada? Hem pensat que donaríem una perspectiva millor de la indústria de la traducció i els serveis lingüístics compartint algunes dades divertides sobre la traducció. Aquí tens diverses curiositats sobre traducció que has de conèixer aquest 2019.

  Dia Internacional de la Traducció

  La festa de Sant Jeroni és el Dia Internacional de la Traducció. Sant Jeroni és un cèlebre traductor de la història cristiana. Va traduir l’Antic Testament al llatí directament de l’hebreu original. La seva festa, que marca la seva mort el 30 de setembre, també s’ha convertit en el Dia Internacional de la Traducció.

  Els millors idiomes per traduir

  Els idiomes de traducció més específics són l’anglès, el francès, l’alemany, l’italià i el rus, això els converteix en els millors idiomes en la indústria de la traducció.

  Segle XXI

  Durant la primera dècada del segle XXI, més del 75 % dels llibres entre els anys 2000 i 2010 es van traduir al francès o l’alemany, i només el 5 % al ​​xinès, sorprèn perquè el xinès és l’idioma més parlat del món!

  De traductors professionals

  Un traductor professional pot traduir prop de 250 paraules en una hora. Un traductor que treballa a temps complet pot traduir al voltant de 520 000 paraules per any. Alça!

  Massa per aprendre!

  Els idiomes més parlats són el xinès, l’espanyol, l’anglès i l’hindi, en aquest ordre.

  Vell com Roma

  La professió de la traducció té més de 2000 anys! Així és: es creu que l’Antic Testament es va traduir al grec al segle III aC, la qual cosa el convertiria en la traducció més antiga.

  Autors més traduïts

  Els 3 primers autors més traduïts són Agatha Christie, Jules Verne i William Shakespeare.

  Ciutat traductora

  Segons l’enquesta recent, hi ha més de 300 000 traductors certificats. N’hi ha prou per omplir un poble sencer!

  ‘Million Dollar Baby’

  Les estimacions de l’any passat situen els ingressos anuals de la indústria de la traducció en 40 mil milions de dòlars a tot el món, i continuen creixent ràpidament, la qual cosa coincideix amb la predicció d’una taxa de creixement del 42 % entre 2010 i 2018.

  L’idioma més fàcil de traduir

  Hi ha una llengua que és molt més fàcil de traduir que l’anglès. Segons la majoria dels traductors amb anys d’experiència, l’espanyol és l’idioma més fàcil de traduir. Això és perquè, en castellà, les paraules escrites són idèntiques a la forma en què sonen, la qual cosa fa que sigui l’idioma més accessible per aprendre i traduir.

  Marketing

  Autor Marketing

  More posts by Marketing