Obligacions fiscals d’abril per a traductors

Tornem de les vacances de Setmana Santa i ja ens trobem la nova setmana i gairebé mes nou també i, per si fos poc, comencem trimestre. Què vol dir això? Doncs que ha acabat el primer trimestre de l’any i toca complir amb determinades obligacions fiscals. També els traductors, que per això la majoria som freelance, és a dir autònoms!

 

Què cal presentar aquest mes?

 

  • La declaració trimestral de l’IVA: el model 303 és el que recull tota la informació relativa a l’IVA del trimestre (de l’1 de gener al 31 de març de l’any en curs). Però si ets autònom, cotitzes per mòduls o t’aculls a algun règim simplificat d’IVA, el teu imprès és el 310. Tenim fins al 20 d’abril per presentar-lo.
  • La declaració trimestral d’IRPF: el model 130 ha de resoldre el teu cas si tributes directament. En cas contrari, si ho fas per mòduls et cal el 131. Un cop més, el termini és el 20 d’abril.
  • La declaració trimestral de retencions i ingressos a compte si s’han efectuat: les retencions d’IRPF que es fan a les nòmines dels treballadors, o les que figuren a les factures de professionals independents, s’han de recollir en el model 111. Si, per contra, són rendes pagades en lloguers, fes-ho amb el 115. De tota manera, tot venç la mateixa data: el 20 d’abril del 2015.

 

Aquest mes, a més de treballar sense descans com fem els traductors i amb mil ulls a cada paraula, ens hem de dedicar als números. I a partir d’avui mateix, també podem fer l’esborrany de la Declaració de la Renda 2014 per Internet. Tot i que el termini és fins al 30 de juny, millor no deixar-ho per al final.