¡Pide presupuesto gratis!

  Accepto la política de privacitat i les CG

  Acostumats a l’arribada dels Reis Mags d’Orient cada 5 de gener; a afartar-nos de torró al ritme de les nadales o a menjar raïm cada 31 de desembre mentre escoltem les campanades, la veritat és que al món hi ha altres tradicions nadalenques força peculiars i que, tot i la globalització i de l’arribada del Pare Noel a totes les llars del món, se segueixen celebrant. A continuació, et presentem algunes curiositats del Nadal per països que hauries de conèixer.

  Islàndia: Les festes nadalenques en aquest país són les festes del suspens! Els islandesos tenen per costum, des de ben entrat desembre, il·luminar casa seva amb espelmes fins al dia de Nadal. Però… Atenció! Cap sha d’apagar, perquè en aquest cas, la família no estaria completa a l’any següent… Els més petits de la casa també han d’estar ben atents i portar-se bé des del dia 1, perquè Jolasveinn, Pare Noel, pot aparèixer en qualsevol moment entre l’1 i el 24. Això sí, amb regals per a tothom, fins i tot per al qual pitjor es port, que es trobarà amb una patata …

  Regne Unit: Si a Espanya deixem galetes als Reis Mags, els anglesos, el dia de Nadal, deixen a Santa Claus un got de whisky per “amenitzar-li” la nit. Un altre costum important, i molt més estès, és la del vesc: si et trobes sota d’un li hauràs de fer un petó a la persona que tinguis més a prop en aquell moment.

  Holanda: Els nens holandesos reben els seus regals la nit del 5 al 6 de desembre de mans de Sinterklaas, la versió holandesa del Pare Noel que arriba ni més ni menys que des de la llunyana Espanya. Segons la tradició holandesa, Sinterklaas arriba en vaixell des de Madrid (curiós, oi?) fins a Holanda, carregat de regals per als nens i molt ben acompanyat dels Zwarte Pieten, els seus ajudants.

  Filipines: Les festes nadalenques comencen al setembre i acaben a finals de gener. A Filipines, país de majoria catòlica, el Nadal conserva l’esperit religiós. A partir del 16 de desembre, els filipins tenen per costum anar a Missa del Gall, a les quatre del matí. Un cop acabada la celebració, mengen els bibingka (truita d’arròs amb ous saltats i carn de coco) i els puto bumbong (arròs bullit dins d’un petit tub de bambú). El 24 de desembre fan el panunuluyan: una parella, caracteritzada de Maria i Josep, recorren les cases del veïnat demanant allotjament.

  Austràlia: Qui diu que Nadal sigui sinònim de fred o de neu? A Austràlia, aquestes celebracions arriben en ple estiu per la qual cosa els australians aprofiten el dia 25 per donar-se els regals de bon matí i després van a la platja a passar el dia, hi fan un pícnic o alguna activitat a l’aire lliure. Bondi Beach, a Sydney, és un punt de celebració força concorregut on celebrar aquest dia.

  Feu el que feu i sigueu on sigueu, bones festes!

   

  Marketing

  Autor Marketing

  More posts by Marketing
  ca